Word vrijwilliger

Het MAS is meer dan een museum. Om en bij 100 vrijwilligers staan in voor het onderhoud van de havenkranen, worden gastheer tijdens de drukke bezoekuren, zijn speurneus op zoek naar hedendaags erfgoed in de stad, vormen een helpende hand bij evenementen of zijn lid van de jongerenwerking.

Vrijwilligers

  • zijn verzekerd;
  • krijgen een onkostenvergoeding;
  • vormen onze eerste ambassadeurs en worden uitgenodigd op previews van tentoonstellingen;
  • krijgen naast de dagelijkse waardering van de collega’s één keer per jaar een groots vrijwilligersfeest.

 

Vrijwilliger havenkranen

Gezocht: vrijwilligers onderhoud maritiem erfgoed.

De maritieme collectie van het MAS telt heel wat oude boten, kranen en treinwagons. Die staan in het maritieme park langs de Scheldekaaien en op verschillende plekken in de haven.

Voor het onderhoud ervan kan het MAS altijd extra handen gebruiken. Iedereen die gefascineerd is door techniek of in een vorig leven met machines werkte, is welkom. Hoe vaak u mee komt sleutelen of schilderen aan de machines bepaalt u zelf. Het MAS voorziet het nodige gereedschap en een overall.

Stuur uw kandidatuur naar mas@stad.antwerpen.be of per post naar:

MAS
T.a.v. Jef Vrelust
Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen

 

Crewlid MAS in Jonge Handen

Jongeren weten het best wat jongeren denken over en verwachten van een museum. Daarom bedacht het MAS een apart jongerenconcept: MAS in Jonge Handen. Een ploeg van 16 jonge mannen en vrouwen draait actief mee in de museumwerking. MAS in Jonge Handen draait al vier jaar mee en het vijfde werkjaar is net gestart. Ze organiseren tentoonstellingen, nocturnes en evenementen zoals de museumnacht en MAS[KED]. Of ze ontwikkelen nieuwe producten zoals de MASup, de app gemaakt door en voor jongeren. Het doel is om over een volwaardig jongerenprogramma binnen het MAS te waken. Zin om mee te doen? Neem dan contact op met mijh@stad.antwerpen.be. Volg het nieuws van MAS in Jonge Handen via facebook.  

 

Sporenzoeker en winkelverkenner

Het erfgoed uit het niet zo verre verleden laat zich moeilijk vangen in grote collectiestukken. Het zit verborgen in foto’s en gebruiksvoorwerpen met de bijhorende kleine en grote verhalen. Het MAS zet regelmatig trajecten op om een bepaald stukje erfgoed uit de Antwerpse geschiedenis te helpen ontsluiten.

Zo hadden we ‘spoorzoekers’, die op zoek gingen naar het Marokkaanse erfgoed in de stad. En ook ‘winkelverkenners’ waren al aan de slag om het bijna vergeten stukje winkelgeschiedenis van 1950 tot nu in beeld te brengen. 

Momenteel loopt er geen nieuw traject. Schrijf u in op onze nieuwsbrief. Bij een volgende oproep hoort u er als eerste over.

 

Gastheer en gastvrouw

In het weekend verwelkomen onze warmhartige gastheren en -vrouwen bezoekers in het gebouw. Ze wijzen u de weg en staan u bij waar nodig. Bij grote publieksevenementen zoals Museumnacht steken ze een extra tandje bij. 

 

Stages

Het MAS biedt voor de meest uiteenlopende profielen stageplaatsen aan. Communicatie, publiekswerking, onderzoek, secretariaat, evenementen, … Stage-aanvragen verzendt u naar mas@stad.antwerpen.be. Let op! Het aantal stageplaatsen is beperkt.

 


Ontvangst vrijwilligers op het stadhuis, 2015.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief